Föregående sida

Leif Nils Villy Persson

f. 5/5 1939 i Kristianstad Kristianstads län d. 6/4 2019 i Kristianstad Kristianstads län

 

Gift med Anne-Marie Linnéa f. 13/3 1943 i Lummelunda Gotlands län (Frånskilda)

Barn:

Nils Pedro f. 22/6 1962 i Visby

   

Korpral, furir, underofficer vid Gotlands artillerikår

   

A 7-furir fick käken krossad vid svår bilolycka i Atlingbo

A 7-furiren Leif Persson skadades allvarligt då han med bil körde av vägen vid Lilla Atlings i Atlingbo vid 5-tiden på torsdagsmorgonen. (12/5 1960) Någon fara för livet föreligger dock inte. Persson kom körande med bil söderifrån på väg mot stan tidigt på torsdagsmorgonen. Kommen till Lilla Atlings i Atlingbo hade han troligen somnat vid ratten, vilket hade till följd att bilen körde tvärs över vägen till höger sida där den törnade emot en vägbro och av stöten kastades upp på denna.

Den tidiga timmen till trots var inte Persson ensam på vägen och tur var det, då det i annat fall funnits risk för att han blivit sittande där en timma innan den verkliga trafiken kommit igång. Nu kom fiskhandlaren David Andreasson körande efter Persson, även han på väg till stan. Han höll sig ett par hundra meter efter och just vid Lilla Atlings gör vägen en sväng och där finns även ett backkrön, som skymde sikten för Andreasson som därigenom inte såg hela händelseförloppet, utom det att bilen helt plösligt försvann och att den studsade upp på vägbron. När han kom fram var Persson i det närmaste medvetslös, men han kvicknade så småningom till och forslades till lasarettet.

Från lasarettet upplyser man att någon fara för Persson inte föreligger. Han har fått underkäken krossad, hjärnskakning samt några smärre frakturer i ansiktet. Man överväger att ev. sända upp Persson till Stockholm så att han där kan få sina skador omsedda. (Källa: 816)

 

 

Leif Persson var skåningen som kom till Gotland och A 7 i slutet av 50-talet och var förbandet trogen fram till nedläggning. Leif var duktig instruktör i såväl pjästjänst som koktjänst och var sedan vaktchef under många år. Leif återvände till Skåne efter pensionering och avled där i april nästan 80 år gammal. Anders Nilsson. (P 18 - A 7 - Lv 2 - KA 3 Kamratföreningars tidskrift 2019)

 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________
                            

Kopiering från denna sida är enbart tillåtet för privat bruk. Annan användning skall godkännas av sidansvarig.

Copyright © Gotlands Försvarshistoria och Gotlands Trupper

                            
Till huvudsidan                    Kontakta sidansvarig
 
Angående GDPR-lagen på "gotlandsforsvarshistoria.se"