Föregående sida

Tidningsklipp med anknytning til Gotlands försvar / 1923

 

Ritbiträde å stabsexpeditionen

Gotlands Allehanda 3/1 1923

Arméförvaltningen har medgivit, att fortfarande under första halvåret 1923 ett ritbiträde får vara anställt å militärbefälhavarens å Gotland stabsexpedition.

 

 

 

Till underlöjtnant vid Gotlands infanteriregemente

Gotlands Allehanda 3/1 1923

Till underlöjtnant vid Gotlands infanteriregemente har utnämnts underlöjtnanten i regementets reserv L. R. Cramér samt till fänrik fanjunkaren i regementet N. E. Steffen.

 

 

 

Vill köpa ett kronans jordområde

Gotlands Allehanda 3/1 1923

Småbrukaren Nils Jönsson i Visby anhåller hos k. m:t om tillstånd att inköpa ett kronan tillhörigt område om c:a 8 tunnland å östra sidan om järnvägsspåret Visby—Lärbro strax norr om Visby stad. Området har avsetts för skogsodling, vilken dock misslyckats.

 

 

 

På sin 50-årsdag

Gotlands Allehanda 10/1 1923

På sin 50-årsdag i går blev kapten Filip Åström härstädes föremål för hjärtliga hyllningar från såväl anhöriga och anförvanter som vänner och regementskamrater. Vid ankomsten till sitt tjänsterum å militärbefälet, där han som bekant tjänstgör som t. f. stabschef, uppvaktades jubilaren av stabens officerare och underofficerare, som framförde sina lyckönskningar och överlämnade en hedersgåva i form av en magnifik kristallpjäs. Kl. 2 på middagen infann sig en deputation från infanteriregementet och bringade 50-åringen sin hyllning, därvid överlämnade en silverstatyett med regementets fana i miniatyr med inskription å fanstången. Av vänner härstädes erhöll kapten Åström en charmant silverskål och av släktingar ett cigarrskrin av silver samt en del smärre minnesgåvor. Under dagens lopp inströmmade dessutom en ymnig blomsterhyllning och ett 80-tal telegram från minnesgoda vänner.

På aftonen firades bemärkelsedagen med middag i hemmet för den trängre umgänges- och vänskapskretsen.

 

 

 

Militär skogsvård å Gotland

Gotlands Allehanda 10/1 1923

K. m:t har medgivit, att den hos militärbefälet å Gotland anställde skogsvaktaren må från och med den 1 januari i år tills vidare uppbära arvode med 1,500 kr. för år.

 

 

 

Till överste i armén

Gotlands Allehanda 15/1 1923

Till överste i armén har utnämnts överstelöjtnanten i Norrbottens regemente H. Stålhane (förut vid Gotlands inf.-reg:te).

Till major vid Smålands artilleriregemente har utnämnts majoren i armén, kaptenen vid Norrlands artilleriregemente greve Hakon Cronstedt (förut vid Gotlands artillerikår).

 

 

 

Thomas Stålhandske död

Gotlands Allehanda 22/1 1923

 

 

Ett sorgebud, som kommer att i vida kretsar känslor av förstämning och saknad, ingick här under gårdagen förmälande, att majoren vid Gotlands infanteriregemente Thomas Stålhandske vid 6-tiden i lördags eftermiddag avlidit på Maria sjukhus i Stockholm efter undergången operation för kräfta i levern.

Stålhandske var född den 4 juni 1870 å Edeby, gård i Ludgo församling i Södermanland och son till lantbrukaren Axel Stålhandske och hans maka, född Löfgren. Han genomgick Visby högre allmänna läroverk och blev student 1888, varefter han ägnade sig åt militäryrket. Han avlade officersexamen 1891 och utnämndes samma år till underlöjtnant vid Gotlands infanteriregemente, där han 1909 avancerade han till kapten vid regementet. Följande år genomgick han taktiskt utbildningskurs och utnämndes 1915 till major vid regementet. Under åren 1907–1911 var han regementskvartermästare och 1913 tjänstgjorde han i tyska armén.

Major Stålhandske var en officer, som tog sitt yrke på allvar, och med honom bortgår en sällsynt duglig militär. Genom en oerhörd arbetsförmåga, inriktad framför allt på det militära, hade han förvärvat en rik fond av kunskaper och erfarenhet, som han med klok omdömesförmåga förstod att göra gällande. Han fordrade mycket av truppen, men han sparade heller aldrig sig själv. Rikt begåvad hade han också alla de ståtliga karaktärsegenskaper, som gör en man lika respekterad som avhållen och förvisso är sorgen efter den bortgångne nu vid regementet djup och sann.

Av ovanstående konturer torde framgå, att major Stålhandske var en person utöver det vanliga måttet. Vid sidan av den mycket krävande militära tjänsten togs hans arbetsförmåga även i anspråk för kommunala uppdrag. Under åren 1909–1917 var han sålunda ledamot av stadsfullmäktige i Visby.

Som människa var han allmänt uppskattad för sina gedigna personliga egenskaper, vänsäll, hjärtegod, karaktärsfast och omutligt rättvis. Ehuru till börden sörmlänning var han dock till hela sitt kynne en äkta gotländing, liksom han först och sist var en sann fosterlandsvän.

Närmast sörjes den avlidne av maka, född Poignant, samt en son, med. stud. i Uppsala, och en dotter, varjämte åldriga föräldrar och syskon deltaga i sorgen efter den, mänskligt sett, alltför tidigt bortgångne

Med anledning av dödsfallet ha regementets officers- och underofficerskårer anlagt sorg till och med begravningsdagen.

 

 

 

Thomas Stålhandske in memoriam

Gotlands Allehanda 24/1 1923

I Nya Dagligt Allehanda skriver major Mendel Borell, under ett porträtt av major Stålhandske, följande vackra ord:

Som en värdig ättling av en gammal svensk krigarsläkt kommer bilden av Thomas Stålhandske att stå i alla tider. En riddersman utan tadel och fruktan, en man, vilkens ord voro kungsord,  vilkens gärning var svenskmannens, som aldrig vek eller kunde vika från den väg, vilken för honom var den rätta, sådan var han.

Huru värmde icke hans fasta handslag, hans trofasta, klara ögon – även i ljungande vredesutbrott – huru drogos icke allas hjärtan till honom, vännen och kamraten med det öppna, redliga sinnet, med det varma hjärtat. Varför? Månne icke därför, att man inför honom kände sig stå framför en verklig man, vars helgjutna karaktär, utformad i en kraftnatur, var grundad på en okonstlad, bergfast, gudstro. Gud bevare konungen och fäderneslandet voro för honom icke tomma ord, utan till en ledstjärna genom livet.

Vi sörja icke; det höves ej. Vi tacka, vi hålla Ditt minne outplånligt inristat i våra hjärtan.

 

 

 

Thomas Stålhandskes sista färd

Gotlands Allehanda 24/1 1923

Under stora militära hedersbetygelser ar i dag framlidne majoren Thomas Stålhandskes stoft förts till den sista vilan.

Kistan hitlände i morse från Stockholm med ångf. Hansa. Därifrån fördes den kl. 9,30 f. m. i land till den väntande likvagnen. Kistan bars av åtta kaptener vid infanteriregementet, och ett kompani ur detta, sammansatt av underbefälsskolorna och värnpliktige under befäl av kapten Lagergren, paraderade med regementsfanan för fronten. Vid hamnen hade vidare infunnit sig militärbefälhavaren, generalmajor Tell Schmidt, med stab, infanteriregementets officers- och underofficerskårer med t .f. regementschefen, överstelöjtnant V. Landegren, i spetsen, och likaså artillerikårens officerskår med kårchefen, överste B. Lilliehöök, i spetsen. Dessutom hade mycket folk infunnit sig såväl vid hamnen som utefter den väg sorgetåget sedan färdades fram.

Processionen satte sig från hamnen i rörelse över Donnersplan-Strandgatan-Visborgsgatan mot södra järnvägsstationen. Den företräddes av regementets musikkår, som utförde Karl XV:s sorgmarsch av Nordqvist, varefter följde regementes fana och hederskompaniet. Därefter kom så likvagnen med den i en gulblå flagga höljda ekkistan, samt efter denna tvänne vagnar med blommor. Efter den avlidnes anförvanter följde så de förut nämda kårerna. Vid södra järnvägsstationen upplöstes de åtföljande kårerna, varefter likvagnen fortsatte till Västerhejde kyrka, där kistan insattes i koret. Jordfästningen har i dag på middagen förrättats därstädes.

Ur den rika blomsterskörd, som sänts till den avlidnes bår märktes bl. a. kransar från militärbefälhavaren med stab, med breda blågula band; från Kungl. Gotlands infanteriregementes officerskår, med breda röda och vita band; från I 27:s underofficerskår, med blågula band (Med vördnad och tacksamhet); från musikkåren, med blågula band (med vördnad och tack); från furirskåren I 27, med breda blågula band (Med vördnad och aktning); från officerskåren vid Gotlands artillerikår, med gröna band; från Västerhejde kommun, med breda lilafärgade band (Aktad vandel, ärat minne); från Trafikaktiebolaget Visby-Vesterhejde, med vita band, från Gotlands skarpskytte- och jägaregille, med gröna band, m. fl.

 

 

 

Hederstecken

Gotlands Allehanda 24/1 1923

Sedan majoren vid Gotlands infanteriregemente C. E. Berggren tilldelats Österrikiska Röda Korsets hederstecken, med krigsdekoration samt Estniska Röda Korsets hederstecken, har k. m:t medgivit major Berggren att mottaga och bära dessa hederstecken.

 

 

 

Till gravens ro

Gotlands Allehanda 25/1 1923

Till gravens ro vigdes i går, såsom redan då omnämdes, i Vesterhejde kyrka stoftet efter framlidne majoren Thomas Stålhandske.

Kistan med den avlidnes stoft utfördes på förmiddagen från staden. Till jordfästningen som ägde rum kl. 2 e. m., hade infunnit sig de förut i processionen deltagande militära kårerna jämte ett stort antal damer, samt vidare en mängd andra vänner till den avlidne. Den lilla kyrkan var till trängsel fylld med deltagare i sorgehögtidligheten, medan ett lika stort antal icke kunde erhålla tillträde, utan måste stanna utanför på kyrkogården. Kistan hade placerats framme i det med enar och blommor, där åtta kaptener ut infanteriregementet, vilka tjänstgjorde som bärare, bildade hedersvakt vid densamma. Utanför kyrkan bildade hederskompaniet under regementets fana häck ut till vägen.

Begravningsakten inleddes med psalmen 487 : 1–4, varefter biskop Rundgren, som tjänstgjorde som officiant, framträdde till båren och höll en djupgående sorgebetraktelse, för vilken han som utgångspunkt valt 2 Tim. 4:7, 8: Jag har kämpat en god kamp etc. Han erinrade om den kamp, som varje människa har att utkämpa i livet, oftast i det fördolda. Det kan gälla yttre förhållanden, men det finns också en inre kamp, personlighetens kamp för sin övertygelse. Den avlidne har också till sin yttre kallelse haft att vara en kämpe. Som sådan var han en bild av, vad man sedan gammalt varit van att betrakta som idealet av en svensk krigare, i besittning av de egenskaper, som man förr satte högst hos en sådan, manlighet, gudsfruktan och storsinthet. Även att i vår tid väcka dessa gammaldags dygder, aktning och respekt. Biskopen lät därefter de tre skovlarna mull falla och förrättade i övrigt akten enligt ritualet. Musiken intonerade så ps. 486 : 6–8, samt därefter Kyrie eleison.

Under tonerna av Elerts sorgmarsch bars kistan därefter ut ur kyrkan till graven på kyrkogården, där den nedsänktes. Överstelöjtnant V. Landegren framträdde därpå och bringade den avlidne en sista hälsning från regementet, som lidit en oersättlig förlust genom hans frånfälle. Han var en representant för regementets samhörighet med ön och för de gamla traditionerna vid regementet. Detta hade han tjänat oavbrutet i icke mindre än 33 år. Efter ett par år skulle regementet ha fått bringa honom sitt tack för vad han verkat. Detta tack måste ni i stället sägas på hans döda mull. Det ligger gammal svensk klang i namnet Thomas Stålhandske, som erinrar om män ur vår historia. Den döde var en värdig bärare av detsamma, manligt oförskräckt, plikttrogen, karaktärsfasthet. Till sist uttalade regementschefen sitt personliga tack till den bortgångne vännen och kamraten. Generalmajor Schmidt nedlade därefter, under uttalande av några avskedsord, en krans på graven. Kyrkoherde C. Husander erinrade i ett tal om det frågande ”Varför?”, som den dödes alltför tidiga bortgång måste framkalla hos envar. Det tillkommer dock människan att lämna allt i förtröstan på en högre ledning. Han riktade också några tröstande ord till den avlidnes maka och barn, samt till hans i sorgeakten deltagande åldriga föräldrar, av vilka fadernsnart ingår i sitt 92 år.

Musikkåren spelade vid graven ”Integer vitæ” samt ”Snabba äro livets stunder”. Däremot var den högtidliga akten till ända.

Utom de förut omnämda kransarna hade sådana sänts till båren även av bl. a. landshövding och fru Roos, generalmajor A. Carleson, överste A. Leijonhuvud, Förbruksföreningen Visborg m. fl.

 

 

 

Till major

Gotlands Allehanda 29/1 1923

Till major vid Gotlands infanteriregemente efter avlidne majoren Thomas Stålhandske lär kaptenen vid Älvsborgs regemente Carl Grevillius vara designerad.

 

 

 

Automobilofficerare erforderliga på Gotland

Gotlands Allehanda 30/1 1923

Militärbefälhavaren har i yttrande angående ifrågasatt kurs för automobilofficerare framhållit det vara av vikt för mobiliseringsändamål, att motorutbildad officer finnes tillgänglig vid Gotlands infanteriregemente.

Han finner det därför synnerligen önskvärt, att officer från regementet beordras till en särskilt anordnad kurs för såsom automobilofficerare avsedda officerare.

 

 

 

Till en vinterrepetitionskurs för flygspanare

Gotlands Allehanda 30/1 1923

Som under innevarande år skall äga rum i Boden, har k. m:t beordrat såsom elever bl. a. löjtnanten i Gotlands infanteriregementes reserv O. E. Sjölander och löjtnanten vid Gotlands artillerikår J. V. F. Lindgren.

 

 

 

Infanteristernas repetitionsövningar

Gotlands Allehanda 31/1 1923

I nu meddelat beslut har k m:t medgivit, att infanteriet tillhöriga vapenföra värnpliktiga, vilka under första tjänstgöringen erhållit så ofullständig utbildning, att avsevärda olägenheter skulle uppstå, om de skulle insättas i ett kompani, under innevarande års repetitionsövning må så vitt möjligt på frivillighetens väg inkallas till fullgörande av stadgad repetitionsövning enligt värnpliktslagen eljest icke må förläggas, för att härmed i första hand användas för bestridande av vakt- och handräckningstjänst.

 

 

 

Gotlands militärförening

Gotlands Allehanda 1/2 1923

Gotlands militärförening hade i går afton ett talrikt besök sammanträde å artillerikårens officersmäss, varvid kapten Bernhard Fohlström vid infanteriregementet höll ett synnerligen intressant och instruktivt föredrag om ”förbindelseväsendet i fält”.

Efteråt följde ett animerat samkväm med supé och nachspiel.

 

 

 

Krigsskolans officerskurs

Gotlands Allehanda 6/2 1923

K. m:t har bestämt, att följande antal officersaspiranter må vinna inträde i krigsskolans officerskurs under utbildningsåret 1924–1925, nämligen från infanteriet 100, kavalleriet 9, artilleriet 20, fortifikationen 12 och trängen 4. Av dessa aspiranter må till elever i sagda kurs föreslås tre från Gotlands infanteriregemente och en från Gotlands artillerikår.

 

 

 

Till överste

Gotlands Allehanda 9/2 1923

Till överste i armén har i dagens konselj utnämts överstelöjtnanten vid Gotlands infanteriregemente Victor Landegren.

 

 

 

Till major

Gotlands Allehanda 9/2 1923

Till major vid Gotlands infanteriregemente har i dagens konselj utnämts kaptenen vid Älvsborgs regemente Carl Grevillius.

 

 

 

En minexplosion

Gotlands Allehanda 13/2 1923

En minexplosion inträffade i går afton kl. 6:10 till sjöss i nordnordvästlig riktning från Skärsände på Fårö, där en av roddarne vid livräddningsstationen lagt märke till knallen. Från Gotska Sandön meddelas, att man ungefär vid samma tidpunkt hört en detonation, men i vilken riktning och om till sjöss eller på ön kunde man icke uppgiva. Man skulle emellertid i dag anställa efterforskningar. Har minan kreverat till sjöss torde den ha stött emot något föremål, en vrakdel eller dyl. Sjöfarten är ju ganska minimal, varför man väl får hoppas, att icke något fartyg råkat ur för minan ifråga. Det kan heller knappast vara fråga om den mina, som av ångaren Mollösund inrapporterats, enligt gårdagsnotisen. Man torde få tillskriva den senaste tidens delvis hårda och ihärdiga ostliga vindar orsaken till att vi nu åter få höra av minorna.

 

 

 

Chefsskifte vid Gotlands infanteriregemente

Gotlands Allehanda 16/2 1923

Det bebådade chefsskiftet vid Gotlands infanteriregemente har ägt rum i dag. I det k. m:t i dagens konselj beviljat översten och chefen för Bohusläns regemente C. A. B. Ribbing avsked från och med den 28 dennes samt till överste och chef för regementet utnämt översten i armén, överstelöjtnanten vid Gotlands infanteriregemente C. H. V. Landegren samt till överstelöjtnant vid Gotlands infanteriregemente överstelöjtnanten vid Västmanlands regemente G. R. Geijer.

- Till överstelöjtnant vid Västmanlands regemente har utnämts majoren vid Svea livgarde C. B. Björkegren.

 

 

 

Armén

Gotlands Allehanda 17/2 1923

Översten och chefen för Västgöta regemente E. N. D. af Sandeberg, (förut vid Gotl. inf. reg.) har tillsvidare förordnats att vara chef för sjätte infanteribrigaden.

 

 

 

Utkik efter drivminor

Gotlands Allehanda 17/2 1923

Utkik efter drivminor är i östra delen av Östersjön, Finska viken och Åländska skärgården att rekommendera, enär, enligt Underrättelser för sjöfarande, ett meddelande från Hälsingfors omtalar, att ett flertal lösa minor driva omkring i Finska viken.

 

 

 

Bland de officerare som fullständigt genomgått första vapenofficerskursen

Gotlands Allehanda 19/2 1923

Bland de officerare som fullständigt genomgått första vapenofficerskursen innevarande utbildningsår, märkes kaptenen vid Gotlands artillerikår E. Malmgren.

 

 

 

Årets inskrivningsförrättningar

Gotlands Allehanda 23/2 1923

Årets inskrivningsförrättningar pågå nu som bäst. I dag och i morgon sker inskrivning av värnpliktiga inom Visby rullföringsområde å rådhuset härstädes.

 

 

 

Mera kassapersonal till regementet

Gotlands Allehanda 23/2 1923

Militärbefälhavaren å Gotland har i yttrande till arméförvaltningen avstyrkt förslag till omläggning av bokföringen vid armén, för så vitt ej en förstärkning av arbetskrafterna i kassaförvaltningarna medgives. En övergång till det nya redovisningssystemet måste nämligen komma att öka regementsintendenternas redan stora arbetsbörda högst avsevärt.

 

 

 

Överste O. V. Falkman död

Gotlands Allehanda 24/2 1923

På torsdagsaftonen avled i Stockholm f. d. översten Oscar Valdemar Falkman i en ålder av 80 år.

Överste Falkman var född i Malmö och fick sin första officersfullmakt 1864. Han blev då underlöjtnant vid Närkes regemente, transporterades år 1893 till major vid Södermanlands regemente och blev 1895 överstelöjtnant vid Gotlands infanteriregemente. Redan följande år blev han chef för Norra skånska regementet och 1899 överste och chef för samma regemente. Han sörjes närmast av maka och barn.

 

 

 

Chefskiftet vid infanteriregementet

Gotlands Allehanda 26/2 1923

Gotlands infanteriregementes officerskår med damer gav i lördags (24/2 1923) å officersmässen avskedsmiddag för överste Victor Landegren, som om onsdag avflyttar härifrån för att tillträda sin nya befattning som chef för Bohusläns regemente. Vid middagen, som präglades av en animerad stämning, höll kapten Filip Åberg talet för högtidsgästen, varefter regementets musikkår spelade Bohusläns regementes paradmarsch. Överste Landegren tackade i ett varmt anförande och höjde ett leve för regementet. Därefter spelade Gotlands infanteriregementes paradmarsch.

Festen slutade med bal.

I dag har överste Landegren avtackat regementet, som stod uppställt på kasärngården, samt officers- och underofficerskårerna.

- Den nye t. f. regementschefen, överstelöjtnant G. R. Geijer, hitkommer den 7 mars.

 

 

 

Nya svärdsmän

Gotlands Allehanda 27/2 1923

Konungen har i extra ordenskapitel i går till svärdsmän utnämt fanjunkarna vid Gotlands infanteriregemente K. J. J. Pettersson och J. F. Söderberg samt musikfanjunkaren i regementet R. V. Fäldt samt tygförvaltaren samt tygförvaltaren vid Gotlands artillerikårs tygverkstäder Alfred Nilsson och förrådsförvaltaren vid Gotlands infanteriregemente O. O. (ska vara ”K. O”) Öberg.

 

 

 

Överste Landegren

Gotlands Allehanda 1/3 1923

Överste Landegren avflyttade i går afton härifrån till Uddevalla. Vid tiden för båtens avgång hade en del officerare med damer infunnit sig för att säga överste Lundeberg farväl. Regementets musikkår, som fattat posto å kajen, bringade honom sin avskedshyllning i toner genom att spela regementets paradmarsch, Sverige (sic) och Bohusläns regementes paradmarsch.

 

 

 

Anslag från arméns musikfond

Gotlands Allehanda 1/3 1923

Arméförvaltningen föreslår k. m:t att tilldela Gotlands infanteriregemente ett belopp av 1,200 kr och Gotlands artillerikår 335 kr. för tiden 1 juli 1923–3 juni 1924 av den å arméns musikfond uppkommande avkastningen.

 

 

 

Vid kronprinsen-regentens allmänna mottagning

Gotlands Allehanda 7/3 1923

Vid kronprinsen-regentens allmänna mottagning på tisdagen (6/3 1923) märktes bland andra överste V. Landegren.

 

 

 

Infanteriregementets nye chef

Gotlands Allehanda 7/3 1923

Överstelöjtnant G.R. Geijer, har i dag anlänt hit och emottagit kl. 2 i middags regementet å kaserngården, varefter han hälsade regementets officers-, underofficers- och furirkårer i deras resp. lokaler.

 

 

 

En flytande mina

Gotlands Allehanda 8/3 1923

En flytande mina passerades igår av bogserbåten Frej på lat. 56 gr. 20 min. Nord och long. 17 gr. 12 min. ost, en plats belägen c:a 21 distansminuter ost till syd från Segerstads fyr på Öland.

 

 

 

Gotlands militärförening

Gotlands Allehanda 10/3 1923

Gotlands militärförening hade i går afton sammanträde å artillerikårens officersmäss, varvid majoren vid infanteriregementet C. E. Berggren höll ett sakrikt och intressant föredrag om bilder från gamla ryska riket och det nya Sovjet.

Efteråt följde ett animerat samkväm med supé, varvid general Schmidt hälsade infanteriregementets nye chef överstelöjtnant G. R. Geijer välkommen som ledamot i föreningen.

 

 

 

Militärkonsert

Gotlands Allehanda 13/3 1923

Anordnas om söndag (18/3 1923) av artilleriets musikkår i kårens gymnastiksal efter ett gediget och rikhaltigt program. Vi återkomma.

 

 

 

Gotlands artillerikår

Gotlands Allehanda 13/3 1923

Gotlands artillerikår, som under musikstyckjunkare Ernst Melins ledning ryckt upp till en liten god musikensemble, kommer att under instundande juli månad konsertera å Strömparterren i Örebro.

 

 

 

En minexplosion

Gotlands Allehanda 16/3 1923

En minexplosion hördes kl. 4 i morse från Gotska Sandöns norra fyrplats i obestämd riktning.

 

 

 

Krigsfiskalerna

Gotlands Allehanda 17/3 1923

J. K., som till k. m:t överlämnat ansökningar till krigsfiskalstjänsterna vid truppförbanden i Skövde och Karlsborg, förordar till krigsfiskaltjänsten i Skövde vice auditören jur. kand. C. E. Norrby i Skövde.

 

 

 

Till krigsfiskal

Gotlands Allehanda 26/3 1923

Vid regementskrogsrätterna vid Skaraborgs regemente, Livregementets husarer och Göta trängkår har förordnats vice auditören, juris kandidaten Claes Ernst Norrby, gotl., tills vidare till utgången av år 1924.

 

 

 

Armén

Gotlands Allehanda 31/3 1923

Kungl. maj:t har bl. a. utnämt och förordnat till kapten på reservstat, kaptenen i fortifikationen Torsten Norström.

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________
                            

Kopiering från denna sida är enbart tillåtet för privat bruk. Annan användning skall godkännas av sidansvarig.

Copyright © Gotlands Försvarshistoria och Gotlands Trupper

                            
Till huvudsidan                    Kontakta sidansvarig