Föregående sida

Sören Anders Arne Dennerfors

f. 28/9 1947 vid Lauters Fårö Gotlands län

 

Trolovningsbarn till försäljaren från Guffride Garde Arne Emil Åke Dennerfors f. 8/5 1913 i Öja Gotlands län d. 7/12 1977 i Garde Gotlands län. Ej gift med Anna Sofia Lovisa Pettersson f. Hammarberg f. 4/3 1913 i Visby d. 9/5 2006 i Visby

Modern hade tidigare varit gift med Folke Martin Pettersson f. 10/2 1911 i Björke Gotlands län d. 22/10 1990 i Säby (Frånskilda 8/2 1945). 

Sören flyttade den 28/8 1969 till Risinge.

       

 

   

   

Gardabo hem efter flykt från främlingslegionen

Efter sju månader i franska främlingslegionen kom på måndagen 19-årige Sören Dennerfors hem till Garda. Egentligen skulle han stannat på sin tjänst ytterligare fyra år och fem månader, men flydde då han inte stod ut längre i den hårda armén. Flykten genomfördes från en förläggning i Nordafrika dit Dennerfors och 15 andra soldater blivit förflyttade för att utbildas till fallskärmsjägare.

Grundutbildningen skedde på Korsika och leddes under stenhård disciplin av tyska och franska officerare. Legionen bestod till största delen av gamla nazister och SS-män. Försökte någon fly, men misslyckades kunde straffet bli mörbultningen till oigenkännlighet och liknande procedurer. Utbildningen i Nordafrika var extra hård och lönen minimal. De flesta ville fly men de som vågade blev ofta infångade ganska snabbt. Dennerfors själv flydde en mörk och regnig natt då han visste att inte många patruller var ute och hundarna inte skulle lyckas spåra honom. Eftersom han skrivit kontrakt med främlingslegionen på fem år måste han hålla sig borta från länder som har utlämningsplikt till Frankrike. Annars väntar ännu fyra år på honom. I vilket fall som helst blir det i alla fall armén ännu ett tag framåt för Sören Dennerfors. Han har blivit uttagen till P 18 i Visby men tänker begära omflyttning till fallskärmsjägarna eftersom han redan har utbildning på det området. (Källa: 616)

 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________
                            

Kopiering från denna sida är enbart tillåtet för privat bruk. Annan användning skall godkännas av sidansvarig.

Copyright © Gotlands Försvarshistoria och Gotlands Trupper

                            
Till huvudsidan                    Kontakta sidansvarig
 
Angående GDPR-lagen på "gotlandsforsvarshistoria.se"