Föregående sida

Nils Fritz Ingemar Andersson

f. 15/8 1921 i Öster Mellangård, Vistena, Allhelgona, Östergötlands län, d. 7/7 1983 i Motala, Östergötlands län. Begravd den 9/8 1989 på Motala griftegård, nr. 973.

   

Han var son till rättaren Fritz Esaias Andersson f. 10/3 1887 i Katarina, Stockholms stad, d. 10/2 1978 i Motala, Östergötlands län. Gift den 23/10 1914 med Lilly Maria Karlsson f. 13/10 1895 i Allhelgona, Östergötlands län, d. 10/2 1974 i Motala, Östergötlands län.

De flyttade den 15/11 1922 till Vallerstad.

        

Volontär vid Gotlands artillerikår under beredskapen. (Sjukhusjournal)

 

 

Militärbil slog runt, blev liggande på taket.

Volontär skadad vid bilolycka i Bro i går.

En bilolycka som kunnat få mycket svåra följder inträffade vid 15-tiden i går i närheten av Halner gård i Bro, där en A 7 tillhörig bil som gick i ambulanstjänst och var på väg till Visby körde mot ett broräcke och slog runt, varvid den blev liggande på vägen med hjulen i vädret. Av de tre som befunno sig i bilen blev dock endast chauffören volontär Nils Fritz Ingemar Andersson skadad. Han fick ett komplicerat armbrott, och fördes i militärambulans till lasarettet.

Olyckan inträffade i en kurva och bilens fart var enligt uppgift 55 à 60 km. När chauffören skulle bromsa in före kurvan slant foten på bromsen och han trampade i stället på gaspedalen. Bilen kom i sladdning och skar ned på ena vägkanten, varefter den törnade mot ett broräcke, slog runt och blev liggande med hjulen i vädret. Kollisionen mot broräcket var så kraftig att två stenpelare brötos av. Vindrutan och bakrutan splittrades, men lyckligtvis höll taket på bilen, och som sagt endast chauffören blev skadad. De båda andra i bilen undkommo med blotta förskräckelsen. Av en förbipasserande cyklist lånades en cykel, varefter per telefon en militärambulans rekvirerades som förde den skadade till lasarettet i Visby.

Utredningen om olyckan handhas av krigspolisen, som bett oss uppmana åsyna vittnen att sätta sig i förbindelse med krigspolisen.

Vid vår förfrågan på lasarettet meddelar dr Nordqvist att Andersson fått ett komplicerat brott på ena underarmen. Det är en svår skada, och man kan ännu ej uttala sig om huruvida amputation måste företagas eller ej. Vi ha emellertid gjort vårt bästa för att söka rädda armen, säger dr Nordqvist. (Källa: 917) 

 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________
                            

Kopiering från denna sida är enbart tillåtet för privat bruk. Annan användning skall godkännas av sidansvarig.

Copyright © Gotlands Försvarshistoria och Gotlands Trupper

                            
Till huvudsidan                    Kontakta sidansvarig
 
Angående GDPR-lagen på "gotlandsforsvarshistoria.se"