Föregående sida

Haveri i Visby 17/9 1947 och 20/5 1949. Miles Martinet

Miles M.25 Martinet TT. Mk.I. Svensk registrering: SE-AZG. Tillverkningsnummer: 5549. Den 15/4 1947 sålt till Svensk Flygtjänst A.-B. för att användas som målbogserare för svenska krigsmakten. Flygplanet skrotades den 7/5 1951.

 

Landningsolycka på Visby flygplats den 17/9 1947 då landningsstället inte fälldes ut. Skador på flygplanskroppen, propeller och klaffar. Planet lagades och sattes återigen i drift. Havererade återigen 20/5 1949.

 

Gotlands Allehanda 1947: "Flygplan buklandade på Visby-fältet. Ett flygplan, Miles Martinet, som tillhör Svensk Flygtjänst och för militärt ändamål användes till att bogsera en nv typ av skjutmål s. k. vingmål, vilket har formen av en flygmaskin, buklandade i förrgår på flygfältet. Man hade avsett att landa och försökte fälla ut landningsstället, vilket av någon anledning dock inte fungerade. Kontrollampan till stället var också för tillfället ur funktion, varför man trodde, att stället gått ut. Skadorna blev obetydliga". (Källa: 980)

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Flygplanet råkade återigen ut för en olycka den 20/5 1949 i Visby då sporrhjulet fastnade och slets loss i hangardörrens skenor.

 
 
 
 
_________________________________________________________________________________________
                            

Kopiering från denna sida är enbart tillåtet för privat bruk. Annan användning skall godkännas av sidansvarig.

Copyright © Gotlands Försvarshistoria och Gotlands Trupper

                            
Till huvudsidan                    Kontakta sidansvarig